DRMNO.COM

Dobrodošli u naš atar

Wed04162014

Last update07:32:39 AM GMT

PD TE-KO Kostolac

Za rekultivaciju 44 miliona dinara

 • PDF

Za rekultivaciju 44 miliona dinara - Kostolac - Direkcija za unapređenje proizvodnje Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ je u 2014. godini planirala tehničku i biološku rekultivaciju pre svega na unutrašnjem odlagalištu kopa „Drmno“ a za ove radove predviđena su sredstva u iznosu od 44 miliona dinara. 

Odvodnjavanje među prioritetima

 • PDF

Rudarski sektor PD „TE - KO Kostolac“ - Odvodnjavanje među prioritetima
Kostolac – Odvodnjavanje na kostolačkim ugljenokopima, kao preduslov eksploatacije goriva, uvek je bio među prioritetima ukupnog funkcionisanja čitave Kompanije.

Moguća revitalizacija bloka A2

 • PDF

Moguća revitalizacija bloka A2 - Kostolac - Nacrt strategije razvoja elektroenergetike Srbije do 2025. godine, sa projekcijama do 2030. godine, predviđa da termoenergetski kapaciteti snage ispod 300 MW budu zaustavljeni.

Energetika motor razvoja privrede Srbije

 • PDF

Energetika motor razvoja privrede Srbije - Zlatibor – Investicije u proizvodni sektor EPS i dalje će predstavljati osnov za uspešnost čitavog sistema, rečeno je, između ostalog, na Stručnom skupu, 30. po redu, posvećenom izazovima i perspektivama srpske energetike „Energetika 2014“ u organizaciji Saveza energetičara koji je okupio više od 200 učesnika. Na ovom skupu, održanom na Zlatiboru, predstavljeno je  stotinak stručnih radova i prezentacija iz oblasti energetike.

Remonti u kostolačkim termoelektranama

 • PDF

Remonti u kostolačkim termoelektranama - Demontaža kotla i elektrofiltera po planu
Kostolac - Termoelektrana „Kostolac B“ je veliko radilište, na kome se trenutno nalazi više od 600 radnika, izvođača radova, a najviše je predstavnika kineske kompanije CMEC i njihovih podizvođača iz Srbije.

Proizvodnja standardno dobra

 • PDF

Površinski kop „Drmno“ na kraju februara - Proizvodnja standardno dobra
Kostolac - Proizvodnja na Površinskom kopu „Drmno“ je stabilna i u okvirima predviđenih bilansa. Izrečenu konstataciju potvrđuju i ostvareni proizvodni rezultati u protekla dva meseca. 

Blokovi rade nominalnom snagom

 • PDF

Blokovi rade nominalnom snagom - Kostolac - Termoenergetski kapaciteti Kostolca proizveli su oko 1.239.705 megavata električne energije od početka tekuće godine, prema podacima do 12. marta. Blok B2, nakon revitalizacije beleži stabilan rad, dok je blok B1 zaustavljen zbog revitalizacije.

Eco Expo oskar Draganu Jovanoviću

 • PDF

Eco Expo oskar Draganu Jovanoviću - Beograd - Četvrti Međunarodni sajam ekologije, Eco Expo održan je u Beogradu gde je  vredno priznanje, Oskar ove manifestacije za doprinos približavanju EPS-a standardima Evropske unije, uručeno je Draganu Jovanoviću, direktoru Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“.

U Kostolcu veoam dobra proizvodnja

 • PDF

U Kostolcu veoam dobra proizvodnja - Kostolac – U Privrednom društvu „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ od početka ove godine proizvedeno je oko 1,3 miliona tona uglja i oko milion megavat-časova (MWh) struje.

Značaj blagovremenosti javnih nabavki

 • PDF

Značaj blagovremenosti javnih nabavki - Kostolac - Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ dostavilo je nadležnim organima Plan javnih nabavki za 2014. godinu sa napomenom da će on biti korigovan ukoliko dođe do izmena finansijskih parametara po usvajanju Godišnjeg plana poslovanja za 2014. godinu.

Predstoje obimni poslovi

 • PDF

Predstoje obimni poslovi - Kostolac - Direktor Direkcije za proizvodnju struje u PD „TE – KO Kostolac“, Zoran Stojanović, istakao je da u narednom periodu sledi realizacija projekata iz Prve faze međunarodnog kreditnog aranžmana sa kineskom korporacijom „CMEC“: -Predstoje nam obimni poslovi, pre svega, na bloku B1, po čijem ćemo završetku zatvoriti ciklus velike revitalizacije u Termoelektrani „Kostolac B“.

Sveobuhvatna revitalizacija bloka B1

 • PDF

Sveobuhvatna revitalizacija bloka B1 - Kostolac - Na bloku B1 kostolačkih termoelektrana tokom narednih devet meseci radiće se revitalizacija celokupnog postrojenja, a u njenoj realizaciji učestvovaće sledeće kompanije i preduzeća: kineske firme CMEC, Dalian, Jiangsui, sa podizvođačima Termservis  i KSB Nemačka, kao i preduzeća iz Srbije Dekotra, Feromont, Termopord, Termooprema, Minel, Izoprogres, Termika, MDGradnja.

Visoki gosti u Kostolcu povodom značajnih investicija

 • PDF

Visoki gosti u Kostolcu povodom značajnih investicija - Dačić : Veliki dobitak za srpsku energetiku
Kostolac - Privredno društvo „TE-KO Kostolac“  posetili su premijer Vlade Srbije Ivica Dačić, kineski ambasador Džan Vanchue i v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ Aleksandar Obradović, sa njihovim saradnicima. Revitalizacija bloka B1, jedan od projekata Prve faze međunarodnog kreditnog aranžmana sa NR Kinom, započeta je početkom marta u TE „Kostolac B“.